Foto: ANP AlgemeenNieuws

Kleiner prijsverschil tussen biologisch en gangbaar

Het prijsverschil voor consumenten tussen biologische en gangbare producten wordt steeds kleiner.

Dit blijkt uit een prijspeiling van de Consumentenbond. De bond bekeek prijzen van 155 biologische levensmiddelen bij 13 supermarkten en 4 biowinkels. Biologische producten zijn als de biowinkels niet meegerekend worden 63% duurder. Als deze biowinkels wel meegerekend worden is het prijsverschil 75%. Vijf jaar geleden waren biologische producten nog 100% duurder.

Huismerken goedkoper dan A-merken

Opvallend is het prijsverschil tussen ketens en het verschil tussen merken. Zo bieden Dirk en Vomar biologische producten aan voor prijzen die zo’n 11% tot 13% lager liggen dan gemiddeld. Hetzelfde product kan bij de ene euro’s duurder zijn dan bij een andere winkel. Huismerken zijn vaak goedkoper dan A-merken.

Groter assortiment biologisch

Volgens een woordvoerder van de Consumentenbond lijkt de prijsdaling een gevolg van het uitdijende assortiment. Ook drukt de concurrentie tussen supermarkten de prijs. In 2017 kochten Nederlandse consumenten rond de € 1,5 miljard aan bioproducten. De meeste euro’s hiervan gaan naar rijst, babyvoeding en koffie. De hardste stijgers in biologische producten zijn eieren (17%) en zuivel (11%).

Beheer
WP Admin