Een andere motie over het maken van een ‘reparatiewet’ om Nederland van het stikstofslot te halen, haalde het ook niet. - Foto: Canva AlgemeenNieuws

Kamer verwerpt idee om stikstofwet aan te passen

De Tweede Kamer heeft de oproep van JA21 en BoerBurgerBeweging (BBB), om de stikstofwet aan te passen, verworpen.

Dinsdagmiddag stemde slechts 31 Kamerleden in met de motie die de regering zou moeten bewegen tot het aanpassen van de stikstofwet. Ook een andere motie van hetzelfde duo, over het maken van een ‘reparatiewet’ om Nederland van het stikstofslot te halen, haalde het niet, slechts 30 Kamerleden waren voor.

Derk Jan Eppink van JA21 noemt de huidige normen te strikt. “Om de situatie te verbeteren, moeten die normen ruimer worden en daarvoor is een reparatiewet nodig,” lichtte hij toe.

Lees ook: Van der Plas wil stikstofplan van tafel

Bij de indiening van de motie vorige week liet VVD’er Thom van Campen al weten dat hij niets zag in deze motie: “als het probleem op te lossen zou zijn met twee moties, zet ik er graag mijn handtekening onder. Maar zo eenvoudig is het dus niet”, aldus van Campen. “Maar hier de indruk wekken dat wij het met eenvoudige wet- en regelgeving gaan oplossen, is strooien van zand in de ogen van mensen.”

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier.

Reacties

 1. Bennie ziet het probleem wel. Hij kijkt in ieder geval niet met een roze bril naar BBB.
  Carolientje zegt wat boeren graag horen en dan ben je gevierde vrouw en maak je (boeren)vrienden.

 2. De motie is weer een pracht voorbeeld van een “zelfpromotie-motie”: een motie die er heel goed uitziet voor de achterban maar in werkelijkheid onuitvoerbaar, overbodig of zinloos is. Andere partijen kunnen niet anders dan tegen stemmen, waar een foto van gemaakt wordt en verspreid wordt op social media.
  “Kijk eens hoe slecht de anderen toch zijn” is de boodschap die men er mee wil uitdragen.

  Het herhaaldelijk indienen van “zelfpro-moties” is één van de redenen dat ik weinig vertrouwen heb in Caroline van der Plas als serieus beleidsmaker.

  1. jij doet hier veel ***len en verder niets, ga er zelf eens staandeze reactie is automatisch gemodereerd

  2. Volgens mij wil jij het echte probleem echt niet zien Bennie!!

 3. Ze willen gewoon het probleem niet oplossen.
  Er moet een excuus blijven bestaan om de boeren op te ruimen!

Beheer
WP Admin