Foto: jan Willem Schouten AlgemeenNieuws

Joustra beoogd voorzitter netwerk AgriNL

Tjibbe Joustra (1951) is de beoogd voorzitter van het nieuwe netwerk van grootste bedrijven in de agrifood-sector en LTO Nederland: netwerk AgriNL.

Dat heeft hij bevestigd op vragen van Boerderij. Joustra is nu nog voorzitter van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV), maar zijn termijn loopt komend voorjaar af. De werving voor een nieuwe voorzitter loopt al.

Groot netwerk

De topambtenaar heeft een zeer groot netwerk, zowel in de land- en tuinbouw als in de Haagse bestuurderswereld. Hij was onder andere secretaris-generaal van het landbouwministerie en voorzitter van het Productschap Tuinbouw.

Informeel diner

Het nieuwe netwerk AgriNL ijvert voor een landbouw die ‘groen, gezond en gewaardeerd’ is, heeft LTO-voorzitter Marc Calon aangekondigd. Calon en Joustra waren vorige week aanwezig bij een informeel diner, waarbij ook minister Carola Schouten en topmannen uit het bedrijfsleven aanzaten.

Opzetten kwaliteitsmerk

Het netwerk zal zich onder andere bezig houden met het opzetten van een kwaliteitsmerk AgriNL, het in goede banen leiden van klimaatdoelen, precisielandbouw en data en de verwaarding van mest.

Beheer
WP Admin