John Deere verslaat met 21% van de stemmen de nummer 2 van de trekkermerkenlijst. 20% van de ondervraagde akkerbouwers kiest voor New Holland. - Foto: Michel Velderman MechanisatieNieuws

John Deere populairste trekker onder akkerbouwers

Agrarisch marktonderzoeksbureau AgriDirect vroeg ruim 2.000 Nederlandse akkerbouwers naar hun voorkeur voor een trekkermerk. Uit het onderzoek blijkt dat John Deere nipt de grootste is.

Ten opzichte van 2021 is de positie van de merken weinig veranderd. John Deere wint met 21% van de stemmen, op de voet gevolgd door New Holland met 20% en Fendt op plaats drie met 13%. Case IH (11%) en Massey Ferguson (10%) vullen de top vijf aan.

Ruim kwart akkerbouwers bereid te switchen

25,8% van de geënquêteerde akkerbouwers is bereid te wisselen naar een ander merk. De belangrijkste redenen om voor een merk te kiezen zijn de ligging van de dealer en de kwaliteit van het product. De prijs is minder belangrijk volgens de ondervraagden, als de service en kwaliteit maar goed genoeg zijn.

Van de geënquêteerden geeft 15% aan te willen investeren in een nieuwe of tweedehands trekker. Van dit gedeelte wil een op de tien dit plan nog in de eerste helft van 2022 uitvoeren. 23% wil in de tweede helft in een trekker investeren en 31% wacht met de investering tot 2023.

Reacties

Beheer
WP Admin