John Deere steekt dit jaar met kop en schouders boven de rest uit, met maar liefst 400 kentekenregistraties op zijn naam in de eerste helft van het jaar. - Foto: John Deere MechanisatieNieuws

John Deere maakt grote sprong in Nederland; verkoop plust 29%

John Deere maakt dit jaar de grootste sprong van de trekkermerken die in Nederland op de markt zijn. In de eerste helft van dit jaar zijn er van het merk met groengele hert 115 trekkers (+29%) meer op kenteken gezet ten opzichte van vorig jaar.

De kentekenregistratie wijst uit dat er dit jaar veel meer trekkers naar Nederland komen dan in voorgaande jaren. De RDW registreerde 1.537 nieuwe landbouw- en smalspoortrekkers. Het gaat om 1.490 landbouwtrekkers en 47 smalspoortrekkers.

John Deere steekt in Nederland qua aantallen in de eerste helft van dit jaar met kop en schouders boven de rest uit. Het merk heeft 400 kentekenregistraties op zijn naam staan. En dat zijn er dus veel meer dan de 285 in dezelfde periode van vorig jaar. De twee belangrijkste achtervolgers – Fendt en New Holland – hebben deze sprong niet kunnen maken. De registratie bij Fendt loopt zelfs nog wat achter bij vorig jaar (-12 stuks). Het aantal registraties van New Holland ligt op hetzelfde niveau als vorig jaar.

Lees verder onder de grafiek

Steyr en Deutz-Fahr doen ook goede zaken

Bij de verkopers van Steyr en Deutz-Fahr zal er na het eerste half jaar wel een taartje vanaf kunnen. Van beide merken kwamen er zo’n 30 stuks meer op de lijst. En dat maakt bij deze merken nogal een verschil. Zo kreeg Steyr er in de eerste 6 maanden van dit jaar 57 op de Nederlandse kentekenlijst. Bij Deutz-Fahr gaat het om totaal 110 stuks. Opvallend is dat ook de kleinere merken als Zetor, McCormick, Landini, Same en JCB enkele registraties op hun naam hebben staan. Dat was vorig jaar niet of nauwelijks het geval.

Nieuwe trekker vrijwel direct op naam gebruiker

Veruit de meeste trekkers die dit jaar een eerste toelating krijgen worden dezelfde dag ook op naam van de gebruiker gezet. In het begin van het jaar zat er bij sommige trekkers een of twee maanden tussen eerste toelating en tenaamstelling. Maar de laatste maanden is dat in uitzonderingsgevallen hoogstens een paar dagen of weken.

Branchevereniging Fedecom komt later met de verkoopcijfers van trekkers. Volgens de laatste Fedecom-cijfers zijn er in de eerste vier maanden van dit jaar 834 landbouw- en smalspoortrekkers afgeleverd aan de eindgebruiker. Dat zijn er wel 148 stuks meer dan vorig jaar. De informatie over de verschillende merken maakt Fedecom een jaar later bekend.

Bekijk ook: Vlog | Claas trekkers spotten

Beheer
WP Admin