MechanisatieNieuws

Hydro Trike in actie

Biervliet (Zld.) – De Hydro Trike 2016, waarover TREKKER in april reeds berichtte, kreeg inmiddels zijn vuurdoop in de praktijk. De nieuwste Vervaet-trike reed runderdrijfmest uit in het Zeeuws-Vlaamse Philippine.

De opvallende camouflagestriping van toen maakte plaats voor een keurig afgewerkt, roodgekleurd Vervaet-huidje. Daaronder is weggewerkt een Euro 6-motor (emissiefase IV) van DAF, de MX340 van 465pk. De trike is te koop in een driewielvariant van 16 kuub of vijfwielig van 20 kuub. Aan de zijkant een grote side-by-sideradiateur en intercooler met de mogelijkheid om achteruit te draaien. De brandstoftank van 900 liter maakt dat je ongestoord meters kunt maken.

Een grote vernieuwing is dat de machine helemaal opnieuw is ontworpen (in plaats van de verbetering-bovenop-verbetering van eerdere modellen. Hij heeft nu een duidelijk modulaire bouw. In andere woorden: hetzelfde frame, mestunit, assen en aandrijving voor verschillende types. Dit heeft als voordelen dat pas in een later stadium van het productieproces de beslissing valt of het een drie- of een vijfwieler wordt, en dat onderhoud en reparatie makkelijker is. De driewieler heeft een vanafprijs (excl. btw) van €335.000, de vijfwieler begint vanaf €385.000.