Premium
Het vooraanzicht van het nieuwe zeugenbedrijf van Hunland. Links de stal voor drachtige dieren. In de etagestal zitten onder de kraamzeugen en boven de biggen. VarkensAchtergrond

Hongaren omarmen etagestal voor 4.080 zeugen

De biggen lopen naar boven en naar beneden via een hellingvloer.

In Hongarije is geen Rendac. De kadavers op het bedrijf worden gecremeerd.

De stal is voorzien van handigheidjes. Voor het laten weglopen van de mest is het niet nodig een stop onder het rooster te zoeken. Met een koord wordt de stop verwijderd. Dit werkt sneller en makkelijker.

De biggen liggen op de etage. Er kunnen twee voersoorten worden verstrekt. Ook is een vlotter gemonteerd boven elke drinktrog, zodat de net gespeende biggen makkelijk bij het water kunnen.

Voor in de dekstal zijn enkele hokken voor zoekberen. De berengang voor de zeugenboxen is voorzien van poortjes. Na inseminatie blijven de zeugen drie weken in de wachtruimte. Die vormt een geheel met de dekstal. In de wachtruimte is gekozen voor voerligboxen met uitloop. De volgende bestemming is de zeugenstal.

De stal voor de drachtige zeugen. Er is gekozen voor groepen van tien dieren. Per rij liggen er zestig zeugen en drie rijen zijn een weekgroep. In de stal is de plafondhoogte 3,5 meter. De opfokzeugen liggen in aparte afdelingen, midden in de zeugenstal.

Rond de stallen is alles opgeruimd en verhard of voorzien van grind. De omgeving is voor ongedierte niet aantrekkelijk en vraagt weinig onderhoud.

Het vooraanzicht van het zeugenbedrijf.

Een maquette van de nieuwe zeugenstal staat in de tent.

Reacties

  1. Slechts 1 hoofdaandeelhouder bij het consortium janssen Claessens namelijk szarko peter en voorts de underdog zoals privatsatie van staatsgrond via die holding in Oradea toeval op adres van de sandor zijn bankie . Eu subsidies omzetten in nationale subsidies uitzonderlijke technologie waar geen referentieprojecten van bekend zijn die voorts dubbel prijs ingeven 70% en meer subsidies is nog geld over . En als die twee buitenlanders ooit in de weg lopen dan steekt orban zijn stazi er op de NAV en is het naar de kloten . Een zaak heeft hij mee met die buitenlanders namelijk als hij ooit in het eu parlement hierop gepakt word zal hij kunnen zeggen dat de EU moet zwijgen omdat Belgen en Nederlanders ook in die fraude meedoen.

  2. Schitterend bedrijf!
    Hongarije heeft wel degelijk een “Rendac” namelijk “Atev”. Maar in verband met biosecurity kan je er ook voor kiezen om de uitval zelf te verwerken middels een incinerator.

Beheer
WP Admin