Premium
Foto: Herbert Wiggerman AkkerbouwColumn

‘Hoeveel landbouwgrond houdt Nederland?’

Reacties

  1. Het zou al een stuk schelen als ze eens stoppen met die nieuwe natuur aanleggen.Rijd je door een mooi cultuur landschap kom je weer die verwaarloosde bende tegen wat ze nieuwe natuur noemen BAH. hier ligt ook zo’n weidevogelgebied ,geen boer wil het gras nog hebben,een en al ridderzuring waar geen weidevogel meer in zit en zo verschraald is, het een vogel heeft er niks te zoeken en het worden er steeds minder,en die paar kuikens worden nog opgevreten door de kraaien en andere roofdieren.

  2. @Han Driel, u noemt alle factoren die juist níet natuurlijk zijn. En dat is toch juist wat we wél willen. Die laboratorium troep hoef ik niet te eten bah. Blijf de aarde bewerken en laat de aarde doen waar die goed in is: vruchtbaar zijn voor voedsel. Er zijn genoeg plekken op aarde waar de aarde juist geen vruchtbare grond heeft. Dus benut de vruchtbare delen voor landbouw en recreeer en bouw op de onvruchtbare delen. Dat kán betekenen dat half nederland moet emigreren, of in de hoogte bouwen, maar in NL moet je de vruchtbare aarde bewerken en benutten voor landbouw.

  3. Mensen kosten ruimte. Ze wonen, rijden op straten, werken in fabrieken en kantoren, sporten op voetbalvelden, wandelen in de natuur enz. Hoe meer mensen, hoe meer benodigde ruimte. Deel de ruimte door het aantal mensen en je weet hoeveel ruimte nederland nodig heeft in de toekomst. Boerenland is sluitpost dus verkleind. Simpel.

    1. Armer, doordat het aantal mensen niet alleen in Nederland groeit maar over de hele wereld zal er iets drastisch moeten veranderen binnen ons levenspatroon. Alle mensen en nog komende mensen wensen allemaal een rijke mans leven m.a.w. ze wensen allemaal een goed betalende job, dus niet werken in de vuile handen banen (voedselproductie, bouw, reiniging etc.), Maar vooral ruimte voor recreatie en vooral voor de andere levende wezens op de aarde. Ik kan maar tot 1 conclusie komen, de voedselvoorziening moet anders, moet minder ruimte vragen en minder energie kosten en vooral te automatiseren zijn en niet meer afhankelijk van het weer en andere niet te sturen invloeden.

Beheer
WP Admin