Premium
Foto: Bert Jansen PluimveeOpinie

‘Herbezinning op pluimveehouderij onontkoombaar’

Reacties

  1. Och die dierenbescherming toch, heb wel eens een mailtje gestuurd naar de vogelbescherming over een groot aantal kraaiachtige bij ons in de buurt met betrekking dat eieren en kuikens ten prooi vielen aan deze predatoren, maar wat bleek toen ik mailtje terug kreeg, verlies aan eieren en kuikens lag aan het maaien en bemesten vd veehouder, niet aan het groot aantal predatoren, ze wilde wel graag dat ik lid werd om vogels te beschermen.

  2. Aantallen dieren per bedrijf is bij pluimvee juist geen risicofactor volgens het rapport. Door alertheid van pluimveehouders wordt verspreiding voorkomen. Ook in de Gelderse Vallei lijkt de verspreiding tussen bedrijven van vogelgriep kleiner dan 1 Als dat zo is dooft het uit. Dichtheid van bedrijven is wel een risico, maar naar nu het lijkt ook geen onoverkomelijk probleem.

  3. Pluimveehouderij moet zich herbezinnen. Leuke stelling van mensen die dneken dat ze de wijsheid in pacht hebben waar het gaat over Vogelbescherming. Mijn stelling zou zijn “Vogelbescherming moet zich eens bezinnen”. Zij maken ons land tot een walhalla voor trekvogels al dan niet besmet met virusen van verre oorden. Dit doet niets af natuurlijk van het inzetten van vaccins tegen bedreigende ziektes.

Beheer
WP Admin