Foto: Astrid Sportel RundveeOpinie

‘Handen vol aan organisatie hooibouwdemodag’

Presenteren met een Powerpoint staat niet bovenaan het wensenlijstje van studenten veehouderij. Maar als er een machine mee naar school mag, wordt die hele presentatie ineens een stuk interessanter.

Imposante trekkers, grote werktuigen en geavanceerde techniek. Wat een kapitaal stond op er één dag tentoongesteld achter de school. Studenten veehouderij organiseerden een hooibouwdemodag

voor de eerstejaars leerlingen Grond, Grond, Infra en Veehouderij.

De opdracht luidde: vul een uur per groepje leerlingen. Dat bleek in de planning nog niet mee te vallen. De studenten schoten al snel in de stress. Machines naar school slepen is zo moeilijk nog niet, maar plannen is een geheel ander verhaal.

‘Machines naar school slepen is niet moeilijk, maar plannen is een ander verhaal’

De studenten kregen adviezen van alle kanten: pas het programma aan, maak de presentaties langer, vertel meer, splits groepen op in twee afzonderlijke groepen. Ga zo maar door.Tussentijds werd het tijdsschema weer aangepast.

Leerzame demodag

Respect voor een docent, dat kregen de studenten wel. Goh, wat is dat moeilijk om de tijd vol te praten voor zo’n groep die niet stil. Met mooi weer en een beetje hulp van de docenten was het een leerzame dag, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Bekijk hier de video van de hooibouwdemodag van AOC Oost in Almelo.

Beheer
WP Admin