Case IH vernieuwt de Luxxum-serie. Opvallendste vernieuwing is de grotere motor, tegelijkertijd komen er nieuwe opties beschikbaar, zoals een lederen stuurwiel. - Foto: Case IH. MechanisatieNieuws

Grotere motor in Case IH Luxxum-serie

Trekkerfabrikant Case IH rust de Luxxum-serie (101 tot 117 pk) voortaan uit met een 3,6 liter FPT-motor. Vanaf eind dit jaar zijn de nieuwe trekkers leverbaar.

Volgens de fabrikant levert dit nieuwe motorblok een 5% hoger koppel. Het maximale koppel ligt nu bij een lager toerental (1.300 motortoeren).

Tegelijk met de motor vernieuwt Case IH het uitlaatgas-nabehandelingssysteem, dat aan dezelfde Fase 5-emissienorm voldoet. Het gaat om een zogeheten HI-eSCR2, een combinatie van een dieseloxidatiekatalysator, partikelfilter en selectieve katalytische reductie (SCR). Ook is er uitlaatgasrecirculatie. Voor de technische evenknie van het merk Steyr, de Multi-serie, werd deze vernieuwing al in 2021 aangekondigd.

Nieuwe opties

Case IH introduceert tegelijk enkele nieuwe opties, zoals een lederen stuurwiel en vloerbedekking. De meerprijs daarvoor is bruto € 227). Er zijn twee extra werklampen leverbaar, in totaal tien voor € 1.497. Met de elektro-hydraulische voorlader-joystick is ook de transmissie bedienen.

De vernieuwde Luxxum 100 is leverbaar voor € 110.940 bruto. Het topmodel Luxxum 120 is verkrijgbaar vanaf € 117.581 bruto.

Op zoek naar een tweedehands Case IH Luxxum? Kijk op Traktorpool.nl

Beheer
WP Admin