<em>Foto: Jan Willem Schouten</em> AlgemeenNieuws

Grote fusie in vleeswereld in de maak

Het Noord-Ierse vleesbedrijf Dunbia en het Engelse 2 Sisters Food Group stevenen af op een gehele of gedeeltelijke fusie. Beide bedrijven zijn ook actief op de Nederlandse markt.

2 Sisters zit met dochter Storteboom in een joint-venture en Dunbia met de importeur van Iers rundvlees Shannon Meats.

Dunbia, dat vooral rundvlees maar ook lams- en varkensvlees produceert, telt rond de 4.000 werknemers. Het vleesbedrijf haalt een omzet van rond €1 miljard. 2 Sisters is een paar slagen groter met 23.000 werknemers en een omzet in het laatste boekjaar van bijna €4 miljard. 2 Sisters is actief met kip en rundvlees sinds het in 2012 de activiteiten op dat gebied van het toenmalige Vion UK overnam en produceert daarnaast een aantal merkproducten zoals pizza’s en koekjes.

Onderzoek mededingingsautoriteit

Dunbia kondigde eind vorig jaar aan naar een overnemer te zoeken. Sindsdien is een reeks kandidaten genoemd waaronder de varkensvleesbedrijven Cranswick en Danish Crown en de Braziliaanse vleesgigant JBS. De laatste weken circuleren echter geruchten over een mogelijke fusie met 2 Sisters die nu zijn bevestigd op een Twitter-account van dat bedrijf. Omdat beide bedrijven samen een groot marktaandeel hebben op de Britse markt voor rundvlees, is een onderzoek door de mededingingsautoriteiten waarschijnlijk vereist.

Beheer
WP Admin