Foto: Ruud Ploeg AlgemeenNieuws

Grond voor biogas met lening van FromFarmers

Coöperatie Agrogas heeft 1,3 hectare industriegrond gekocht met een lening van coöperatie FromFarmers.

Agrogas wil op bedrijventerrein Hofskamp Oost in Varsseveld een biogasinstallatie bouwen. Het bedrag werd volgens Jan Borgman van Agrogas volledig gedekt door de lening van FromFarmers. De bouw van de biogasinstallatie kan echter nog niet gestart worden, aangezien er nog een bezwaarprocedure van een omwonende loopt waarin de Raad van State uitspraak moet doen. Agrogas hoopt en verwacht dat het bezwaar ongegrond wordt verklaard, vanwege 2 eerdere uitspraken waarin de omwonende ongelijk kreeg. Borgman zegt erg blij te zijn met de nieuwe stap en hoopt dat Agrogas na de uitspraak van Raad van State snel met de bouw kan beginnen.

Zonder al te veel voorwaarden financieren

Agrogas was op zoek naar een kredietverstrekker om de grond zonder al te veel voorwaarden te financieren. FromFarmers, de (groot)aandeelhouder van voerproducent ForFarmers, wil sectorinitiatieven financieel mogelijk maken en actief bijdragen aan de toekomst van de veehouderij en besloot het initiatief financieel te steunen.

Al pogingen sinds 2004

Agrogas (voorheen Biogasvereniging Achterhoek) wil een biogasinstallatie met een verwerkingscapaciteit van 85.000 ton rundvee- en varkensmest en 20.000 ton pluimveemest bouwen. Het initiatief, waarbij zo’n 80 veehouders zijn aangesloten, probeert al sinds 2004 een biogasinstallatie neer te zetten.

Beheer
WP Admin