Groeikracht Cosun organiseert ook bijeenkomsten om telers kennis te laten maken met de mogelijkheden van mechanische onkruidbestrijding. – Foto: Hans Banus AkkerbouwNieuws

Groeikracht Cosun opent kennisbank voor telers

Groeikracht Cosun lanceerde op 20 juni een kennisbank voor telers van de Cosun-gewassen suikerbieten, aardappelen en cichorei om hun teelten te optimaliseren.

Met deze kennisbank wil Cosun haar telers helpen om belangrijke duurzaamheidsdoelen te bereiken, zoals minder dan 50 mg nitraat per liter grondwater en een 50% reductie in het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

De kennisbank biedt een overzicht van de belangrijkste maatregelen om bodem, bemesting en plantgezondheid te verbeteren. Het verbeteren van bodem en bemesting is volgens Cosun essentieel in duurzame akkerbouw. De kennisbank bevat praktische kennisdocumenten over teeltmaatregelen om het risico op nitraatuitspoeling te minimaliseren en de bodemkwaliteit te verbeteren.

Info over teeltstrategieën kennisbank Groeikracht Cosun

In de kennisbank vinden telers ook informatie over teeltstrategieën om hun gewassen goed te beschermen, waarbij het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen wordt verminderd. Mechanische onkruidbestrijding zoals de inzet van een Farmdroid, schoffelen en eggen is daar een belangrijk onderdeel van.

De kennisbank is te raadplegen via www.groeikracht.cosun.nl/kennisbank.CM-Block Knop

LEES MEER ARTIKELEN OVER GEWASBESCHERMING.

Nieuwsbrief akkerbouw

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen akkerbouw.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin