Na vijftig jaar beeindigd Grimme het dealerschap met Weevers-Nieuwstad in Marknesse.Op de foto een combinatie die door deze dealer werd uitgeleverd. M MechanisatieNieuws

Grimme breekt met WeeversNieuwstad in Marknesse

Aardappelmachinefabrikant Grimme breekt met dealer WeeversNieuwstad in Flevoland. Wie het dealerschap overneemt, is nog onbekend.

Landbouwmechanisatiebedrijf WeeversNieuwstad informeerde al haar klanten middels een brief dat Grimme het dealerschap per 1 november 2021 stopt, met een uitloop c.q. overgangstermijn tot 1 november 2022. Volgens WeeversNieuwstad komt de breuk als een volslagen verrassing na vijftig jaar dealer te zijn geweest van Grimme. WeeversNieuwstad heeft vestigingen in Marknesse, Rutten en Lelystad. Enkel de vestiging in Marknesse staat te boek als officieel Grimme-dealer.

Volgens Grimme leidde de afnemende service- en verkoopgraad tot de breuk met WeeversNieuwstad. Er zouden voldoende gesprekken zijn geweest, dus van een verrassing kan geen sprake zijn aldus Piet de Jong, salesmanager van Grimme-Nederland.

Grimme telt 19 dealers

Hoe Grimme de verkoop en service voortzet in het akkerbouwgebied in en rondom Marknesse, is nog niet helemaal helder. Wel is duidelijk dat er al twee andere Grimme-dealers in hetzelfde gebied actief zijn, namelijk Blok Landbouwmechanisatie bv in Espel en Van Driel mechanisatie in Luttelgeest. Met Van Driel telt Grimme na de breuk met WeeversNieuwstad 19 dealers in Nederland.

Beheer
WP Admin