AlgemeenNieuws

Greenery verliest Fair Produce-keurmerk

Den Bosch – Handelsbedrijf The Greenery en diens dochterbedrijf Hoogsteder Groenten en Fruit mogen een half jaar lang het keurmerk Fair Produce niet meer gebruiken op champignons.

The Greenery verkocht tegen de regels in Nederlandse champignons zonder keurmerk in het buitenland. Als de ondernemingen de komende zes maanden niet weten te voldoen aan de regels voor het keurmerk, volgt definitieve intrekking.

Dat heeft voorzitter van de stichting Fair Produce Uli Schnier bekendgemaakt. Het keurmerk Fair Produce garandeert volgens de certificeerders dat champignons tegen een correcte beloning en onder goede arbeidsomstandigheden zijn geproduceerd. Het Fair Produce-keurmerk ingevoerd na een aantal schandalen waarbij arbeid slecht behandeld bleek.  The Greenery levert champignons aan 10 tot 20 procent van de Nederlandse supermarkten, vooral aan Jumbo. Schnier zegt dat hij klachten kreeg over The Greenery. Volgens Schnier is The Greenery gewaarschuwd maar was van directe verbetering geen sprake.

Beheer
WP Admin