De bewerkingskosten zeggen iets over de efficiëntie van de eigen mechanisatie en de inzet van de loonwerker. Ze vormen ongeveer 20% van de bruto kosten met grote verschillen tussen bedrijven. - Foto: Cor Salverius RundveeNieuws

Gratis analyse en vergelijking van bewerkingskosten

Melkveehouders kunnen de hoogte van hun bewerkingskosten per hectare vergelijken met gelijksoortige bedrijven. Daarvoor heeft Flynth de bewerkingskostenmonitor ontwikkeld.

De bewerkingskosten zeggen iets over de efficiëntie van de eigen mechanisatie en de inzet van de loonwerker. Bij de bedrijven met de 20% laagste bewerkingskosten per hectare is deze post € 833 per hectare. Bij de 20% hoogste is dat € 2.139; een factor 2,5 verschil.

Op basis van enkele bedrijfsgegevens, waaronder kilo’s melk per bedrijf, hectares en enkele kostenposten, zoals brandstof en verzekeringskosten, laat Flynth zien hoe dezelfde type bedrijven scoren qua bewerkingskosten en waar de verschillen worden gemaakt. Het geeft meer inzicht in de bedrijfsvoering.

Na het invullen van de bewerkingskostenmonitor krijgen gebruikers de resultaten binnen één werkdag toegestuurd. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Lees meer over de verschillen in bewerkingskosten

Reacties

  1. Volgens veeteeltforum doet een deense loonwerker al het landwerk inclusief twee keer bemesten voor 400 euro per ha per jaar. Dat zal in de flevo natuurlijk makkelijker zijn dan in twente waar boeren 20 percelen hebben bij 45 ha.

Beheer
WP Admin