Premium
Femke Wiersma (1984), beleidsadviseur bij de Nederlandse Melkveehouders Vakbond, woont in Holwerd en is sinds 2023 lid van Provinciale Staten van Fryslân. Ze is de beoogde minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur. – Foto: ANP AlgemeenColumn

‘Graaft BBB haar eigen graf?’

Reacties

  1. Als je altijd ja zegt in brussel, haal je nooit iets binnen. Je krijgt in brussel wat als je wat geeft, zegt vergaderboer/ redactie van boerderij. Dat klopt. Nederland moet wat moeilijker doen om ja te zeggen in brussel. Wat zou brussel doen als nederland nee zegt tegen hulp aan oekraine? Geeft brussel de derogatie terug tegen een ja voor oekraine?

  2. Zeg Vergaderboer, slechter als met Adema kan het niet, dus ik ben blij, heel blij met de BBB minister en staatssecretaris. Eerlijk strijden voor boerenbelangen hebben we in geen jaren gezien en nu nog steeds probeert de demissionaire Adema een wet erdoorheen te duwen zonder zelfs maar een redelijke termijn van inspraak. Dan schrijven dat de BBB het eigen graf graaft vindt ik bar slecht; de BBB is begonnen met 1 zetel in het parlement en kijk nu eens!! En Vergaderboer: we kunnen in Nederland ook HEEL wat doen, want de EU richtlijnen worden nergens zo streng ingevuld als hier. Schrijf dat ook eens ipv uit te halen naar de BBB.

  3. Zo het lijkt gaat de Natuurherstel wet door in Brussel en daarmee is alle goed bedoelde voornemens van de BBB in rook opgegaan. Ik vrees dat deze wet bij veel EU landen niet tot doel heeft “Herstel van Natuur en biodiversiteit” maar voor hen gericht is om het verbeteren van hun eigen Landbouw, via de wettelijke eisen die het zwaarst aan komen in de intensieve land en tuinbouw landen. Helaas zullen onze Groenen hier geen boodschap aan hebben en hun Natuurherstel wet als het paard van Troye omarmen en de negatieve gevolgen inzien als het kwaad geschied is. politiek loopt doorgaans achter de feiten aan, vooruitkijken is voor hen heel moeilijk.

Beheer
WP Admin