Premium
Een studiecommissie adviseert geen zonneweides in kwetsbare en waardevolle landschappen of op goed geschikte landbouwgronden. - Foto: Koos Groenewold AlgemeenNieuws

‘Goede landbouwgrond voor datacenters? Niet verstandig’

Reacties

  1. Als we goede landbouwgrond moeten sparen voor agrarische productie, laten we dan de veenweidegebieden bv. reserveren voor zonnepanelen, dat levert meer op dan alle alternatieven die bedacht zijn om na waterspiegelverhoging nog iets te oogsten in de vorm van industriegrondstoffen. Grondstof productie is tot nu toe marginaal geweest en nu denken de geleerden dat het concurreren kan met energie opwekking.

  2. Logisch, in m.n. de flevopolders moet je geen natuur maken, hier vindt je de beste gronden van de wereld. Doe dat maar op de Veluwe met zijn schrale zandgrond. Daar groeit het alleen met heel veel mest, en juist dat mag niet meer. Dus.

  3. Een vriend van mij is de manager van een grote regionale vuilnisbelt. Windmolen onderdelen zoals wieken vormen nu al een flink probleem en dit is nog maar het prille begin. De Chinezen bouwen kolencentrales als bezetenen. Alleen in de afgelopen paar jaar zijn er al tussen 1100 en 1400 kolencentrales gebouwd. Chinezen houden zich niet bezig met politiek correcte nonsens en begrijpen dat betrouwbare en konstante energie aan de basis staat van een succesvolle economie. Windmolens en zonnepanelen zijn onbetrouwbare energie leveranciers en nemen voor een piepklein landje als Nederland veel te veel waardevolle ruimte in beslag. Nucliair is de oplossing voor wie een hekel aan kolen heeft.

Beheer
WP Admin