Gert-Jan Oplaat. - Foto: Nepluvi PluimveeNieuws

Gert-Jan Oplaat vicepresident Avec

Gert-Jan Oplaat is benoemd tot vicepresident van de Europese pluimveeorganisatie Avec.

De benoeming vond plaats tijdens de jaarlijkse General Assembly van de Avec, op 10 september in Berlijn. Gert-Jan Oplaat is ook voorzitter van de vereniging van de Nederlandse pluimveeverwerkende industrie (Nepluvi). Hij zal het beleid van Avec aansturen samen met Avec-voorzitter Paul Lopez uit Frankrijk en de andere vicepresidents Franz-Josef Rothkὅtter uit Duitsland, Mario Veronesi uit Italie en Dariusz Goszczynski uit Polen. Ook Mark den Hartog (algemeen secretaris Nepluvi) zal plaatsnemen in het Avec-bestuur.

De Avec stelt dat de Europese pluimveesector voorloopt in de wereld en de organisatie voert gesprekken met de Europese Commissie en Europarlementariërs om die positie te behouden, ook in het licht van de in Europa aangenomen Farm-to-Fork-strategie.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is voor de Europese pluimveesector een belangrijk thema. In de op 10 september getekende ‘Berlin declaration’ belooft Avec begin 2022 een nadere uitwerking op te stellen over de verdere verduurzaming van de Europese pluimveesector.

“Er is veel aandacht in Europa voor verduurzaming, waarbij sterk wordt gekeken naar de agro-sector in zijn totaliteit”, zegt Gert-Jan Oplaat. “Als pluimveesector hebben wij een streepje voor op andere sectoren door het duurzame karakter van onze sector en de lage CO2-footprint.”

Hij benadrukt dat bij duurzaamheid niet alleen gekeken moet worden naar de P van Planet, maar zeker ook naar die van Profit en van People. “Dat de P van poultry hier naadloos in past is een gegeven en dat hebben we vandaag ook uitgebreid toegelicht aan de Europese Commissie.”

Gert-Jan Oplaat zal de nieuwe functie vervullen naast zijn voorzitterschap van de vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (Nepluvi).

Reacties

Beheer
WP Admin