<em>Foto: Roel Dijkstra</em> AlgemeenNieuws

Gerda Verburg assistent secretaris-generaal VN

Oud-landbouwminister Gerda Verburg wordt assistent secretaris-generaal bij de VN. De hoogste landbouwambtenaar bij EZ, Hans Hoogeveen, gaat naar VN-voedselorganisatie FAO en vervangt Verburg

Directeur-generaal Agro van het ministerie van Economische Zaken, Hans Hoogeveen, vertrekt naar de wereldvoedselorganisatie FAO in Rome. Hij wordt per september van dit jaar permanent vertegenwoordiger bij de VN-organisatie voor voedsel en landbouw. Hoogeveen vervangt oud-landbouwminister Gerda Verburg. Zij wordt assistent secretaris-generaal bij de VN.

FAO

Hoogeveen wordt naast de Nederlandse vertegenwoordiger bij de FAO ook permanent vertegenwoordiger bij het World Food Program (WFP) en het International Fund for Agricultural Development (Ifad). Deze VN-organisaties zijn gericht op landbouw, voedsel, voedselnoodhulp en armoedebestrijding.

Herr Antje

Hoogeveen is een bekend gezicht van het ministerie van Economische Zaken. Hij wordt gekscherend wel eens de ‘Herr Antje’ van Nederland gezien. Hoogeveen heeft veel internationale ervaring en vormt mede dankzij zijn uitgebreide netwerk een steunpilaar van een reeks bewindslieden.

Beheer
WP Admin