Foto: Mark Pasveer RundveeNieuws

Geen bonussen, wel extra geld deel personeel RFC

Het management van FrieslandCampina heeft over 2020 geen reguliere lange- of kortetermijnbonussen ontvangen.

Een kleine groep medewerkers heeft echter wel een ‘minimale variabele beloning’ ontvangen voor geleverde prestaties die boven de doelstelling lagen.

Dit meldt een woordvoerder van het bedrijf naar aanleiding van signalen van leden dat toch bonussen zijn betaald. Bij de jaarcijfers was gemeld dat het management van bonussen zou afzien en ook in personeelsregelingen is vastgelegd dat het personeel geen kortetermijnbonus zou krijgen als er geen prestatietoeslag wordt betaald.

Hoe groot de groep is die een ‘eenmalige uitzonderlijke’ beloning heeft gekregen, wil het bedrijf niet zeggen. Volgens FrieslandCampina gaat het om een beperkte groep en is ook veel minder uitgekeerd dan in andere jaren. Soms is toch een extra vergoeding betaald omdat dit contractueel is vastgelegd, of omdat een bepaalde business group heel goed presteerde.

Reacties

  1. niks mis mee. Je moet het personeel wel gemotiveerd houden. Iemand die uitmuntend presteert moet niet afgerekend worden op de resultaten van de hele groep. Daar is de CEO voor