AlgemeenNieuws

Geen boktorsporen in Boskoop

Roelofarendsveen – Boskoopse boomkwekerijbedrijven in de bufferzone zijn nog steeds boktorvrij. Dit blijkt uit de tweede bedrijfsinspectieronde die Naktuinbouw uitvoerde namens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)

De keurmeesters van Naktuinbouw zijn op 14 november begonnen met de tweede bedrijfsinspectieronde Oost-Aziatische boktor in Boskoop. Een team van circa vijftien inspecteurs voerde een inspectie uit op de aanwezige waardplanten in de Boskoopse bufferzone.

De inspecties waren volgens Naktuinbouw dit keer zeer intensief, omdat zij volgens afspraak rij voor rij moesten worden uitgevoerd, zodat het plantmateriaal van alle kanten bekeken kon worden op eventuele uitvlieggaten of andere symptomen.

Daarnaast zijn overige loofbomen en struiken (en Pinus en Cryptomeria) op partijniveau geïnspecteerd. Ook planten op de percelen die geen deel uitmaken van de teelt zijn tijdens de inspectie bekeken (heggen, singels, spontane aanwas, en dergelijke.). Ook in 2012 worden aanvullende bedrijfsinspecties uitgevoerd.

Beheer
WP Admin