Een multibox MIone melkrobot in bedrijf. Sinds 2018 worden deze melkrobots niet meer verkocht. - Foto: Hans Prinsen RundveeNieuws

GEA haalt MIone melkrobot gefaseerd uit de markt

Klanten van GEA met een MIone melkrobot krijgen de mogelijkheid deze in te ruilen voor het nieuwste type Dairy Robot R9500.

Melkrobotfabrikant GEA is bezig de oude modellen MIone melkrobot uit de markt te nemen voor wie dat wil. GEA stopte in 2018 al met de verkoop van de multibox, waarbij één aansluitarm meerdere melkboxen bedient. De ontwikkelingen in automatisch melken richtten zich bij GEA vanaf dat moment ook volledig op de nieuwe melkrobot; de DR9500.

400 MIone-boxen in gebruik

Marinus de Wolde, sales product specialist automatisch melken, licht toe. “We hebben eind 2021 middels een enquête gevraagd bij bestaande klanten hoe tevreden zij waren met hun melksysteem en of ze eventueel hun systeem binnen 1 á 2 jaar wilden inruilen. Als men dat wil, maken wij een voorstel voor inruil. Er zijn rond de 400 MIone-boxen nog in gebruik.”

Lees ook: Meer dan 4.600 bedrijven met melkrobots

Inmiddels zijn al verschillende oude systemen vervangen door nieuwe melkrobots. De inruilactie loopt ook nu nog door. Zo faseert GEA het gebruik van de MIone melkrobot uiteindelijk uit.

Dat een melkrobotfabrikant oude systemen uit de markt haalt, is niet vreemd. Ook andere melkrobotfabrikanten hebben, bij klanten die hun koeien met oudere typen melkrobot molken, deze vervangen door een nieuwere versie op de bedrijven die dat wilden.

Beheer
WP Admin