AlgemeenAchtergrond

Fusie Cehave Agrifirm goed voor innovaties akkerbouw

Een fusie tussen Cehave Landbouwbelang en Agrifirm betekent veel voordelen op het gebied van innovatie en kennis voor de akkerbouw.

Dit zei Theo Koekkoek ZLTO- bestuurder bij de vakgroep akkerbouw tijdens de themaochtend akkerbouw in Gorinchem. “Agrifirm staat voor innovatie , kennis en betrokkenheid”, zegt Koekkoek. “Door keihard in te zetten op kennis maakt Europa een goede kans tegen Amerika.”

De beoogd voorzitter van de fusiecoöperatie noemde onder meer de kansen die er misschien liggen bij het verbouwen van eiwitrijke gewassen. “Het zou goed zijn als we dat niet uit Amerika hoeven te importeren, maar het zelf kunnen verbouwen. Agerland doet daar al onderzoek naar.”

Een ander voordeel is volgens Koekkoek dat je met een grote coöperatie minder afhankelijk bent van grote organisaties, zoals bijvoorbeeld BASF, voor het doen van onderzoeken. “Daar bepalen aandeelhouders waar onderzoek naar gedaan wordt. Dat is bij ons niet zo. De lat ligt steeds hoger en dan is schaalvergroting wenselijk.”

Beheer
WP Admin