Foto: Mark Pasveer RundveeNieuws

FrieslandCampina verhoogt garantieprijs voor oktober met € 1

FrieslandCampina verhoogt de garantieprijs voor oktober ten opzichte van september met € 1,00 naar € 62,25 per 100 kilo melk. Dit is inclusief een correctie als gevolg van hogere referentieprijzen voor boerderijmelk in de afgelopen periode.

De zuivelonderneming verwacht dat de referentieprijzen nog iets zullen stijgen. De door Boerderij berekende basisprijs komt uit op € 61,67 per 100 kilo melk. Deze basisprijs kan oplopen door € 1,50 weidepremie en € 1,00 VLOG-premie of € 2,00 PlanetProof-toeslag. Maximaal is dus € 65,17 te ontvangen. Over september verhoogde FrieslandCampina de garantieprijs met € 1,25. Ook toen was er sprake van een positieve correctie in verband met hogere referentieprijzen in voorgaande periode.

Biologische garantieprijs

De biologische garantieprijs voor oktober stijgt met € 2,75 naar € 65,50 per 100 kilo. Ook dit is inclusief een positieve correctie als gevolg van hogere referentieprijzen voor biologische boerderijmelk in de afgelopen periode, en ook voor biologische melk verwacht de zuivelonderneming dat de referentieprijzen zullen stijgen. Voor de maanden juli, augustus en september hield FrieslandCampina de biologisch garantieprijs nog gelijk. De door Boerderij berekende basisprijs voor biologische melk voor oktober komt op € 65,64 per 100 kilo.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief zuivelmarkt en ontvang maandelijks gratis artikelen die normaal alleen te lezen zijn voor abonnees.

Reacties

  1. Is natuurlijk geen toeval , gezien de wervingsactie voor nieuwe leden o.a hier op de site. Weggegooid geld , want wie weg is komt echt niet weer terug.gevalletje berouw komt na de zonde.

Beheer
WP Admin