RundveeNieuws

FrieslandCampina ingespeeld op Griekse crisis

Amersfoort – FrieslandCampina heeft zijn voorraden gecondenseerde melk en kindervoeding in Griekenland de afgelopen weken flink verhoogd. Het zuivelbedrijf loopt daarmee vooruit op mogelijke hamsterpraktijken bij de consumenten, zei een woordvoerder maandag.No

Het coöperatieve zuivelbedrijf nam de maatregel uit voorzorg ”gezien de uitzonderlijke situatie” in Griekenland. De Griekse overheid heeft besloten kapitaalrestricties in te stellen nu de onderhandelingen met de Europese geldschieters zijn vastgelopen. Consumenten kunnen daardoor per dag nog maar €60 pinnen.

Geen lege schappen

De Grieken proberen nu meer producten in te slaan bij de supermarkten om voldoende in huis te hebben. ”Wij willen ervoor zorgen dat ze niet voor lege schappen komen te staan”, aldus de woordvoerder.

Marktleider met merk NoyNoy

Met hoeveel FrieslandCampina de Griekse voorraden heeft aangevuld, wil het bedrijf uit concurrentieoverwegingen niet zeggen. Het zuivelbedrijf is sinds 1929 actief in het Zuid-Europese land en is er met zijn zuivelmerk NoyNoy marktleider.

FrienslandCampina wil in Griekenland blijven

De omzet van het bedrijf in Griekenland bedraagt enkele honderden miljoenen euro’s op een totale omzet van zo’n €11 miljard op jaarbasis. ”We willen onze aanwezigheid in elk geval continueren”, aldus de woordvoerder. Het grootste deel van de Griekse zuivel is import, maar FrieslandCampina produceert in het land zelf ook Griekse yoghurt.

Het Nederlandse zuivelbedrijf heeft het salaris van zijn 450 medewerkers in Griekenland deze maand eerder uitbetaald.