Franse suikerproducent Tereos zal vanaf seizoen 2024-2025 geen biologische bieten meer verwerken, als reactie op dalende vraag naar biologische suiker. - Foto: ANP AkkerbouwNieuws

Franse suikergigant Tereos stopt met inname biologische bieten

Franse suikergigant Tereos stopt vanaf 2024 de inname van biologische bieten, wijt dit aan een sterke vraagafname naar bio-suiker en alcohol.

Het Franse Tereos, het op een na grootste suikerbedrijf ter wereld, neemt vanaf het seizoen 2024-2025 geen biologische bieten meer aan. Volgens Tereos is er onvoldoende vraag naar biologische producten om de verwerking van die bieten te rechtvaardigen.

“We blijven sinds enkele maanden een sterke afname van de vraag naar biologische suiker en alcohol bij onze klanten waarnemen. Dat heeft ernstige gevolgen voor de verkopen van Tereos”, legt het bedrijf uit aan de telers die tot nu toe biologische bieten aanleveren.

Lees ook marktanalyse suiker: Vrees voor tekort jaagt suikerprijs naar nieuwe hoogte

Voldoende biologische producten tot 2025

Tereos heeft voldoende biologische producten in voorraad om tot zeker 2025 nog aan de bestaande vraag te voldoen. Het suikerbedrijf heeft tot nu toe het overschot aan biologische bieten als gangbaar verwerkt, maar wil daar niet verder mee doorgaan. Boeren die wel biologisch willen doorwerken, moeten er rekening mee houden dat ze voor die bieten de gangbare prijs ontvangen.

Lees ook Hoge suikerprijs drijft cijfers Tereos flink op

Reacties

    1. Gezien zijn omvang lijkt me bio suiker en alcohol voor hem geen optie meer, al te veel uitgebuikt. Voor hem zal bio spinazie en bio sla de remedie zijn om weer op gezond gewicht te komen.

Beheer
WP Admin