<em>Foto: ANP</em> AlgemeenNieuws

Frankrijk wil camera’s in slachterijen

Het Franse ministerie voor landbouw wil dat er in alle slachterijen camera’s worden geïnstalleerd om misstanden te voorkomen. Die camera’s moeten het management van de abattoirs wel een goed overzicht bieden ‘want anders weet het personeel ze zo te omzeilen’.

Dat heeft de directeur van het DG voeding bij het ministerie Patrick Dehaumont verklaard tijdens een hoorzitting van de parlementscommissie die enkele recente misstanden onderzoekt.

De actiegroep L214 heeft de afgelopen maanden beelden naar buiten gebracht uit 3 abattoirs waaruit blijkt dat dieren daar vaak ernstig mishandeld worden en het slachtproces vaak niet volgens de voorschriften verloopt.

Betere bewaking én preventie

Minister van landbouw Stéphane le Foll heeft al eerder maatregelen aangekondigd. Daartoe behoort ook de verplichting om surveillance-apparatuur te installeren, aldus Dehaumont. ”Maar we moeten daarvoor wel de juiste juridische en technische kaders scheppen. Het nut van de camera’s is volstrekt duidelijk, ze zorgen niet alleen voor een betere bewaking maar werken zeker ook preventief.”

Beheer
WP Admin