Frankrijk: meerderheid EU steunt onze voorstellen AlgemeenNieuws

Frankrijk: meerderheid EU steunt onze voorstellen

Parijs – ”Ik heb een gunstig onthaal gekregen van de meerderheid van de ministers van landbouw waar ik mee heb gesproken. We hebben iedereen bewust weten te maken van de crisis die door Europa waart. Ook de Europese commissaris deelt onze analyse.”

Dat heeft de Franse minister van landbouw Stéphane le Foll gezegd aan de vooravond van de Landbouwraad van aanstaande maandag. Daar komen de door Le Foll en sommige collega’s ingediende voorstellen voor de crisis in de melkvee- en varkenshouderij ter tafel. Frankrijk wil met name een sterke marktregulering, met onder meer een grote opslag van mageremelkpoeder en varkensvlees. Ook wil Le Foll ruimere mogelijkheden om de crisissectoren op nationaal niveau te steunen.

Rondreis langs collega’s

De Franse bewindsman heeft afgelopen week een rondreis langs een groot aantal Europese collega’s gemaakt en was donderdag ook bij staatssecretaris Van Dam die de Landbouwraad voor zal zitten. Eerder al liet Le Foll weten ‘een gemeenschappelijk standpunt’ bereikt te hebben met zijn Duitse collega. ”Behalve Duitsland steunen ook Spanje, Italië en Slovenië mijn plan. De minister van Slovenië praat over verdere steun in de Groep van Visegrad met Tsjechië, Slowakije en Hongarije en gaat ook naar Oostenrijk.” Le Foll heeft alle collega’s maandagochtend vóór de feitelijke vergadering uitgenodigd voor een ontbijtbespreking.

Beheer
WP Admin