Liefhebbers van klassiekers en oldtimers konden hun hart ophalen in Oudenaarde. Op de zondag vond een ploegwedstrijd voor oldtimers plaats. Bij de ploegwedstrijd domineerden de Fergusons (TE), Massey Fergusons (35) en de Fordson Dexta’s. Trekkers waar het na de tweede wereldoorlog wat de mechanisatie betreft voor veel boeren mee begon. MechanisatieFoto

Foto’s | Oogsten, bewerken en oldtimers bij Werktuigendagen in Oudenaarde

Met zo’n 200 exposanten, waarvan 89 specifiek in de mechanisatie, zijn de tweejaarlijkse Werktuigendagen in Oudenaarde het grootste evenement voor de landbouw in Vlaanderen. Als buitenevenement is het ook een van de grotere evenementen in Europa. De deelnemers krijgen bij elke editie volop de gelegenheid om machines te demonstreren. Dat varieert van grondbewerking en zaaien tot bieten en prei rooien en mais hakselen.

Bekijk foto’s onderaan de pagina

Op zaterdag 23 september plaagde nattigheid de organisatie. De zondag was echter een zonovergoten dag en het terrein was goed toegankelijk. Zo konden de demo’s volop doorgang vinden en het publiek stroomde dan ook massaal toe.

Oldtimers

Liefhebbers van klassiekers en oldtimers konden hun hart ophalen in Oudenaarde. Op de zondag vond een ploegwedstrijd voor oldtimers plaats. Dat was ook de dag van het grootste aantal bezoekers. In België zijn dat ook opvallend vaak complete gezinnen. Bij de ploegwedstrijd, waar het er serieus aan toe ging, domineerden de Fergusons (TE), Massey Fergusons (35) en de Fordson Dexta’s. Trekkers waar het na de tweede wereldoorlog wat de mechanisatie betreft voor veel boeren mee begon.

Ga naar Trekkeronline.nl voor het bekijken van videobeelden.

Liefhebbers van klassiekers en oldtimers konden hun hart ophalen in Oudenaarde. Op de zondag vond een ploegwedstrijd voor oldtimers plaats. Bij de ploegwedstrijd domineerden de Fergusons (TE), Massey Fergusons (35) en de Fordson Dexta’s. Trekkers waar het na de tweede wereldoorlog wat de mechanisatie betreft voor veel boeren mee begon.

De makkelijk bewerkbare zandgrond bij Oudenaarde maakt het mogelijk herhaaldelijk te ploegen, te schijfeggen of te cultiveren.

Bij de oogstmachines viel de overlaadwagen van Deroo op. Met een zeefband aan de achterzijde kan deze machine bieten hoog storten en eventueel meteen een vrachtwagen beladen.

In totaal wisten 55.000 bezoekers hun weg naar Oudenaarde te vinden. Dit is in lijn met andere jaren.

Met een recordaantal van 216 exposanten, waarvan 89 specifiek in de mechanisatie, zijn de tweejaarlijkse Werktuigendagen in Oudenaarde het grootste evenement voor de landbouw in Vlaanderen. - Foto's: Martin Smits

Beheer
WP Admin