Deze John Deere 6030 komt goed weg met een set rupsen. Niet helemaal origineel, maar wel een mooie combi. - Foto's: Mark Pasveer MechanisatieFoto

Foto- en videoreportage: grote trekkers op Amerikaanse landbouwbeurzen

Mediapartner van Boerderij – Trekker – was aanwezig op twee landbouwbeurzen in het Amerikaanse Illinois: de Half Century of Progress Show met vooral klassieke trekkers in Rantoul en de Farm Progress Show in het nabijgelegen Decatur. Naast veel dikke trekkers waren ook bescheiden zero-emissietrekkers op de beurs aanwezig.

Meer foto’s onderaan het artikel en bij Trekker.

Huisfotograaf van Trekker en Boerderij is Mark Pasveer en hij maakte op beide beurzen uitgebreide foto- en videoreportages. Hier een selectie.


De videoreportage van de Half Century of Progress Show.

Vlaggenschip Case IH Quadtrac 715 is officieel gelanceerd op de Farm Progress Show. Rondom de cabine is de toegang verbeterd, waardoor een simpele handeling als het afstellen van verlichting veilig kan.

Op de Half Century of Progress Show zijn veel in 3-componenten lak gespoten trekkers te zien. Gelukkig zijn er ook originele trekkers in eigen kleur te spotten.

Claas Xerion 12.590 in actie. De grote Claas is zowel als rups- en wieltrekker te zien op het demoterrein van de Farm Progress Show. De Claas steelt de show: gekoppeld aan een dikke 'chaser bin' volgwagen voor de korrelmaisoogst.

Een imposante line-up. De Rome is een zeldzame trekker met een Cat-motor. Van het type zijn er 150 gebouwd en naar schatting nog 30 over.

Beheer
WP Admin