ForFarmers kende een daling van 6,2% in totale verkoopvolumes en 5,7% in mengvoer in derde kwartaal 2023, maar boekte toch een 4,3% hogere brutowinst. - Foto: Koos Groenewold AlgemeenNieuws

ForFarmers ziet resultaat van regionale aanpak

ForFarmers boekt resultaat: winst stijgt met 4,3% in derde kwartaal 2023.

ForFarmers ziet resultaat van heel dicht op de boer zitten, meldt het bedrijf. Door het afstoten van de Belgische bedrijven en de regionale aanpak maakt de onderneming weer winst. De winst in het derde kwartaal 2023 plust 4,3%, vergeleken met het derde kwartaal vorig jaar.

Tegelijkertijd daalden de verkoopvolumes in alle sectoren met 6,2%, vergeleken met vorig jaar. Dalende melkprijzen en meer weidegang door het mooie weer drukte de afzet in de herkauwersector. De krimp in de varkensstapel zette door. Toch is de afzet in de varkenssector relatief stabiel.

Lees meer over resultaat ForFarmers eerste halfjaar 2023: Rode cijfers voor ForFarmers door reorganisaties

Herstel resultaat ForFarmers

“De nieuwe werkwijze, waarbij de lokale organisaties met verschillende producten en specifiek advies in de markt actief zijn, werpt haar vruchten af”, zegt CEO Pieter Wolleswinkel. Het onderliggende bedrijfsresultaat herstelde zich met een groei van 33,6%. Het ondersteunt de diervoederfabrikant in de overtuiging dat het juiste pad is ingeslagen.

De totale bedrijfslasten bleven gelijk door lagere energieprijzen en hogere personeelskosten. Vorig jaar waren de energieprijzen hoger door de oorlog in Oekraïne. Ondertussen zorgen de CAO-verhogingen in 2023 voor hogere personeelskosten.

Goed voer voor een competitieve prijs leveren zet ForFarmers centraal in hun aanpak. In de laatste stappen in de heroriëntatie, waaronder de overname van Piast in Polen, blijft die kostenbewuste aanpak leidend. De overtuiging is dat zo de boer het voer kan blijven betalen en de producent innovatieve oplossingen kan ontwikkelen, aldus ForFarmers.

Lees meer nieuws agribusiness

Reacties

  1. 6% minder verkocht en meer winst maken betekend normaal gesproken de marge flink verhogen .
    Gevolg is dat ze te duur worden en zichzelf uit de markt prijzen .
    Als ik in de glazen bol kijk zie ik dat de afzet nog verder zal dalen.

Beheer
WP Admin