Foto: Fonterra RundveeNieuws

Fonterra introduceert Carbon Footprinter voor klanten

Fonterra heeft een online tool ontwikkeld – de Carbon Footprinter – waarmee klanten de CO2-voetafdruk van gekochte zuivelproducten kunnen achterhalen. Het gaat om producten als melkpoeder, boter en kaas die de Nieuw-Zeelandse zuivelonderneming onder het eigen merk NZMP verkoopt.

Klanten krijgen zicht op de emissiegegevens van de belangrijkste NZMP-zuivelproducten en ook op de mogelijke emissiereductie tot 2030. De verwachte reductie is gebaseerd op de veronderstelling dat Fonterra de gestelde klimaatdoelstellingen bereikt. Voor 2030 gaat het om een reductie van de emissies wat betreft de eigen bedrijfsactiviteiten met 50% vergeleken met 2018. Voor de emissies op de melkveebedrijven streeft de zuivelonderneming naar een reductie van 30%.

Charlotte Rutherford – directeur Duurzaamheid bij Fonterra – legt uit dat klanten met de online tool kunnen aflezen hoe de klimaatdoelstellingen van Fonterra zich verhouden tot het gekochte product. Zuivelproducten nemen bij veel klanten een groot deel van de zogenoemde Scope 3-emissies (de indirecte emissies) voor hun rekening.

Klantenbinding met behulp van duurzaamheidsreferenties, is volgens Fonterra belangrijk voor het creëren van waarde voor de leden-melkveehouders. Klanten kunnen voor de CO2-voetafdruk van NZMP-producten ook certificaten ontvangen. Deze certificaten worden volgens de zuivelonderneming onafhankelijk door een externe partij geverifieerd.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin