FDF-voorman Mark van den Oever (3e r) en Sieta Keimpema (2e r) tijdens een protest van Farmers Defence Force op het Malieveld tijdens het landbouwdebat in de Tweede Kamer eind juni. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

FDF verkent eigen politieke ambities

Farmers Defence Force (FDF) overweegt de politiek in te gaan, zegt voorman Mark van den Oever.

“Er is een leegloop geweest in Den Haag en dat is een goeie zaak. Nu is het de vraag hoe we dit in klinkende munt gaan omzetten. We hebben verschillende ideeën over de koers van FDF op een rij gezet en wij hebben politieke mogelijkheden gekregen”, zegt Van den Oever in een vlog.

Ledenvergadering volgende week

Hij roept zijn achterban op om hierover mee te denken en te praten tijdens een ledenvergadering volgende week. “Er liggen nu mogelijkheden open, iedereen kan een partij beginnen. Ik kan er verder nog geen uitspraken over doen. We gaan eerst alle opties bespreken met onze leden”, zegt Van den Oever in een toelichting aan persbureau ANP.

FDF kraaide victorie toen het kabinet viel vorige maand en organiseerde een week eerder een matig bezocht protest tegen de plannen in het niet-bereikte Landbouwakkoord. Daar waren Forum voor Democratie, BVNL (de partij van Wybren van Haga) en PVV als politieke partijen uitgenodigd om de demonstranten toe te spreken. SGP en BBB wezen de uitnodiging voor die protestdag af toen FDF in hun ogen onvoldoende afstand nam van intimiderende berichten en telefoontjes van FDF-aanhangers naar CDA-politici.

Medeauteur: Johan Oppewal

Reacties

  1. een goede lobby optuigen én onderhouden brengt mi meer rendement, dan zelf een politieke partij oprichten.
    wat denk je hoe de milieu beweging en dierenbescherming groot zijn geworden?
    deze organisaties zijn bij elke openbare vergadering aanwezig notuleren dit en daar wordt intern over gesproken, dan wordt een plan van aanpak opgesteld, en daarna worden al hun politieke contacten van relevante informatie voorzien.
    Hiermee zijn deze linkse rakkers groot geworden.
    en ja ik ben zelf fdf lid.

  2. De vraag of dit slim is . De partijen die nu met hun mee denken kunnen dan wel eens anders gaan reageren . En asl ze in de kamer komen moeten ze er vanuit gaan dat ze in aantal zo klein zijn dat ze andere ook nodig hebben . Ik zou denken spreek geen kwaad over anderen en gebruik het resultaat van BBB . Probeer dit uit te bouwen en alleen zo kun je een machtsblok bouwen . Weer een partij weer versplintering maak een regeer akkoord met gelijk denkende nog moeilijker .

Beheer
WP Admin