Premium
De omwisseling van ledenobligaties naar certificaten is eenmalig. Daarna moet alle verdere groei worden bijgekocht. - Foto: Jan Willem van Vliet RundveeNieuws

Extra last starters en groeiers bij andere financiering RFC

Reacties

  1. Bennie, wie neemt de leveringsbewijzen over als er over een paar jaar 2 miljard kg melk minder binnenkomt in de fabriek? Ik wil een vergoeding voor het feit dat m’n kapitaal ineens risicodragend is geworden, mijn EV af gaat en ik rente misloop. Prima als dat in de melkprijs zit, maar daar geloof ik zo effe nog niet direct in. Melkquotum hebben we fosfaat voor terug gekregen en op beiden kon ik afschrijven, op dit niet.

  2. Ik vraag me af “Wat is het voordeel van minde rente betalen op de financiering van de co-op” , als dit betekent dat de leden / leveranciers de rente van dit vermogen mogen ophoesten of indien eigen vermogen, dit geld niet kunnen inzetten voor het boerenbedrijf.” Als dit verminderde rente bedrag voor de co-op betekent een goede melkgeld uitkering aan de leden, is dit niets anders dan Sigaar uit eigen doos.
    De grote vraag is dan ook waarom met dit voorstel mee gaan of een particuliere zuivelfabriek zoeken. Als RFC deze financiering nodig heeft voor zijn uitbreidingen elders op de wereld, kan ik niet anders concluderen dat de huisbankier en andere geldschieters geen heil zien in deze investeringen.

  3. Dit voorstel gaat in het eigen gezicht van FCDF ontploffen ik wil absoluut geen olie op het vuur gooien maar velen zijn op zoek naar andere afnemers , trek dit voorstel zo snel mogelijk in voordat dit onherstelbare schade toebrengt. Alternatief is externe financiers. buiten de landbouw is geld zat en die zeggenschap daar geef ik al heel lang geen cent voor.

  4. Vroegere jaren moest melkquotum worden overgenomen voor €2,- per liter. Dat zag niemand als een probleem. Nu is €0,08 niet op te brengen of veroorzaakt grote problemen met de bedrijfsovername.

    De werkelijkheid is dat bedrijven worden overgenomen voor een bedrag dat de jonge boer met goed boeren redelijke wijze kan opbrengen. Die €0,08 per liter ledenfinanciering wordt hier in de toekomst in meegenomen.

  5. Dus Dat geld staat nu bij mijn EV en gaat naar kun EV toe. Gevolg voor mij is dat de bank een hoger risico-toeslag kan doorberekenen. Dus naast die kwart cent per kg melk gemiste rente inkomsten, wil ik hier ook een vergoeding voor.