De graanoogst is begonnen op akkerbouwbedrijf Agrosoyuz in het Russische Starominskaya. Vier combines zijn naast elkaar aan het werk: Claas, Case en Rostelmash. - Foto: Henk Riswick AkkerbouwNieuws

Exportheffing tarwe Rusland keldert naar € 31

Rusland heeft de exportheffing op tarwe voor de tweede week van juni verlaagd naar omgerekend € 31,42 per ton. Dit komt neer op een verlaging van zo’n € 23 vergeleken met de voorafgaande week.

Rusland heeft de basis voor de berekening van de exportheffing verhoogd om zo de heffing op de export van tarwe enigszins te beperken. Deze aanpassing gaat gepaard met vermindering van de subsidies voor de graanproducenten in het land.

Sinds juli 2022 lag de basis voor de berekening van de exportheffing voor tarwe op 15.000 roebel per ton tarwe. De prijsindicatie wordt wekelijks bepaald aan de hand van de waarde van exportcontracten op de termijnmarkt van Moskou. De exportheffing bedraagt 70% van het verschil tussen de termijnmarktprijs en de basisprijs. Per 1 juni 2023 is de basisprijs verhoogd naar 17.000 roebel.

De basisprijs voor de berekening van de exportheffing van gerst en mais is met 2.000 roebel verhoogd naar 15.875 roebel per ton. De heffing op gerst komt hiermee op 0. Voor mais bedraagt de heffing € 13,36 per ton en dat is € 20 minder dan de eerste week van juni.


Nieuwsbrief Graanmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de graanmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin