Premium
Marc (45) en Rens (50) van Bergeijk hebben een akkerbouw- en loonwerkbedrijf. Een nieuwe bedrijfstak is de productie en opslag van elektriciteit. - Foto's: Roel Dijkstra AkkerbouwErvaring

Traditioneel akkerbouwbedrijf zonder kunstmest

Reacties

  1. Prima initiatief om zoveel mogelijk nutriënten te recyclen. Een van de risico’s qua beeldvorming met deze titel (traditioneel akkerbouwbedrijf zonder kunstmest) is echter dat men in Den Haag denkt /hoopt dat het in zijn geheel wel zonder inputs kan. Voor NL mest geldt echter dat de nutriënten (groten)deels afkomstig zijn uit kunstmest gebruik. zie ook deze notitie waarin we dat verder hebben laten uitzoeken:
    het is wat mij betreft verstandiger om te spreken over circulaire meststoffen of gerecyclede meststoffendeze reactie is automatisch gemodereerd

  2. Verstandige boeren. Niet met extra input meer produceren en zo inkomen vergaren maar goedkopere input bij een iets lagere productie. Daarnaasr een hogere prijs voor de producten door lager aanbod.

  3. Is dit de akkerbouw die de “Groenen” voor ogen hebben? Dan zullen ze van een koude kermis thuis komen, nu ze hun plannen om de mestproductie drastisch te verminderen, zonder zich rekenschap te geven van de gevolgen voor hun AZC = “Akkerbouw Zonder Chemie” door drukken. Onze politiek kan maar 1 probleem te gelijk oplossen omdat ze de samenhang van het geheel niet overzien. Was 30 jaar geleden Fosfaat niet de gebeten hond, nu dat is opgelost moet Stikstof er aan geloven. Ik maak me sterk dat bij Fosfaat ook de veestapel in het vizier was, maar dat werd via andere kanalen (voer, waspoeder etc.) opgelost en nu maar N als hoofdschuldige, dan moeten de boeren wel de oplossing zijn. Of misschien niet????

Beheer
WP Admin