Foto: Jan Willem Schouten BoerenlevenFoto

‘Er moet 1.000 kilo melk bij, dat lijkt me haalbaar’

Opvolger Laura wil de productie van het melkveebedrijf van haar ouders verhogen.

Als ik het bedrijf overneem, verander ik:

“Eerst niets. Momenteel zijn we bezig met een bedrijfsverplaatsing. Er kwam iets verderop een bedrijf op ons pad waar we 120 koeien kunnen melken. De uitdaging is om alles eerst goed aan het draaien te krijgen. Als dan nog dingen anders moeten, kan dat altijd nog.”

Als ik een miljoen win in de loterij, dan:

“Investeer ik dat op de nieuwe locatie in een jongveestal. De jonge kalveren zitten in iglo’s en de oudere kunnen in de koestal, maar voor de groep ertussenin is er nog niet iets geschikts. Als geld overblijft, zou ik dat investeren in machines en een deel aflossen. Voor mezelf? Dan zou ik wat embryo’s van heel goeie koeien kopen.”

Over 5 jaar:

“Zitten we op de nieuwe plek en werk ik deels buiten de deur en deels thuis. Dan zijn we hopelijk nog steeds succesvol op shows en hebben de productie verhoogd naar gemiddeld 10.500 kilo melk per koe met 3,45 eiwit. Nu zitten we op 9.250 kilo, er moet dus 1.000 kilo bij. Straks in de nieuwe stal met een beter rantsoen is dat haalbaar, denk ik.”

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin