Partner
De meest effectieve manier om een boerderij van stroom te voorzien is met behulp van de kleine windmolen van E.A.Z. Wind. - Foto: E.A.Z. Wind RundveePartner

Energieneutraal worden met behulp van onze unieke, kleine windmolen

De manier om uw boerderij te verduurzamen richting de toekomst is door middel van onze kleine windmolen. Windenergie zorgt voor een geleidelijke aanvoer van stroom op uw erf.

De stijging van en onzekerheid rondom energieprijzen maakt voor veel boeren de wens om zelfvoorzienend te worden steeds urgenter. Welke stappen zijn voor mij het best? En hoe houd je een boerderij draaiende terwijl je tegelijkertijd het bedrijf bestendigt voor de toekomst?

Het belangrijkste antwoord hierop is: wind in de winter, zon in de zomer. E.A.Z. Wind is dé specialist op het gebied van windenergie. Terwijl jij voor de boerderij zorgt, regelen wij de rest.

Wind in de winter, zon in de zomer

In ons land waait het drie keer vaker dan dat de zon schijnt en in de winter waait het harder en vaker dan in de zomer. Als de wind gaat liggen, schijnt meestal de zon. Hierdoor is zonne- en windenergie de ideale combinatie. Een windmolen levert het hele jaar door stroom: dag en nacht, zomer en winter. Een bescheiden hoeveelheid zonnepanelen ondersteunt de energieproductie op windstille dagen. Hoe minder stroom het erf verlaat, hoe beter. De meest effectieve manier om de boerderij van stroom te voorzien is met dus met behulp van onze kleine windmolen.

Windanalyse op maat

Iedere boerderij is anders en de beschikbaarheid van wind kan per boerderij verschillen. Om te bepalen wat het rendement van een kleine windturbine is op de boerderij, is het belangrijk dat er een goede voorspelling wordt gemaakt van de wind. Met de windsnelheid op jouw locatie wordt de opbrengst van de molen bepaald, waarna na aftrek van de kosten het rendement in kaart wordt gebracht. Het verdienmodel heb je zelf in de hand en hangt niet af van onzekere terugleververgoedingen of overheidsbeleid.

Vergunningen en subsidies

Voor het plaatsen van een kleine windmolen is een vergunning vereist. E.A.Z. Wind ontzorgt hierbij van A tot Z door de vergunning aan te vragen en het gehele vergunningsproces te doorlopen. Ook vragen wij de ISDE-subsidie aan, mits de boer een KvK-nummer en kleinverbruikersaansluiting heeft. Dit is een investeringssubsidie vanuit de overheid en is bedoeld om duurzame energie, en dus kleinschalige windturbines te stimuleren.

Tekst gaat door onder de foto

Voor het plaatsen van een kleine windmolen is een vergunning vereist. E.A.Z. Wind ontzorgt hierbij van A tot Z door de vergunning aan te vragen en het gehele vergunningsproces te doorlopen. - Foto: E.A.Z. Wind
Voor het plaatsen van een kleine windmolen is een vergunning vereist. E.A.Z. Wind ontzorgt hierbij van A tot Z door de vergunning aan te vragen en het gehele vergunningsproces te doorlopen. - Foto: E.A.Z. Wind

Realiseren en monitoren

Samen bepalen we de optimale locatie. Vervolgens regelen wij de rest, van installatie tot de elektrische infrastructuur. Zodra alles is aangesloten en de molen draait, verzorgen we het onderhoud en geven we regelmatig een update over de prestaties. Om de energieopbrengst en het verbruik te optimaliseren is inzicht erg belangrijk. Dankzij onze simpele mobiele Molenaars-app is de opbrengst altijd zichtbaar, zelfs gespecificeerd op uur. Zo kun je precies zien wat onze windmolen heeft opgewekt en kunnen wij kijken naar optimalisatieslagen. Door zelfvoorzienend te worden heb je geen zorgen meer over de schommelende en hoge energiekosten én draag je bij aan een duurzame en efficiënte toekomst.

Enthousiast geworden over onze E.A.Z. windmolen en de ambitie om zelfvoorzienend te worden? Wij komen graag vrijblijvend langs op de boerderij om de mogelijkheden te bespreken. Je hoeft alleen maar dit formulier in te vullen, dan nemen wij contact op.

Beheer
WP Admin