Premium
Akkerbouwer zaait tarwe. EU-lidstaten moeten met concrete actiepunten komen om de eigen voedselproductie te vergroten, vindt Europarlementariër Bert Jan Ruissen. - Foto: Fotopersburo Dijkstra AlgemeenColumn

‘Eigen voedselproductie EU nú opvoeren’

Reacties

  1. Naast grens percelen van natuurgebieden kunnen we ook nog denken aan minder luxe producten zoals bloemen en bloembollen, deze producten nemen de plaats in van grond waar ook voedsel kan groeien en zo zullen er nog meer gewassen groeien die niet eetbaar zijn, maar ten behoeve van de Bio Based leefestijl worden geproduceerd. We zullen tot de ontdekking komen dat op een perceel grond voedsel, bio based grondstof of natuur kan groeien en niet alle tegelijk. Maar meer nog is de afgelopen maand duidelijk geworden dat 1 gekke wereldleider de hele aarde kan ontwrichten en wij in onze ” bescherm drang” geen antwoord kunnen of willen geven op zijn acties. Liever sudderen we door op onze ingeslagen pad en dromen over de “ideale Wereld” zonder vervuiling en het nagenoeg eeuwige leven.

    1. Boeren zijn niet verplicht om voedsel te produceren. Boeren mogen zelf weten wat ze met hun land doen. Ook burgers in de steden mogen hun hele tuintje in de stoeptegels leggen.

  2. Bij huidige prijzen wordt maximaal graan gezaaid in de Eu .
    Boeren kunnen ook tellen .
    En schaf de fosfaatrechten af kunnen boeren meer koeien houden die wel minder melk geven maar veel meer gras vreten .

Beheer
WP Admin