RundveeNieuws

Eerste prijzen HHH-show bij Young Breeders verdeeld

Zwolle – Roy Schers mag zich kampioen toilet 2014 noemen bij de Young Breeders.

Hij werd door het Amerikaanse jurylid Scott Ruby aangewezen als degene die zijn pink, een Crackholm Fever-dochter van familie Seuntiens in Knegsel, het beste had geprepareerd. In dat pakket hoort goed scheren, super schoon wassen en zorgen dat de sterke punten worden benadrukt en de zwakke punten van het dier minder opvallen. Het is een hele kunst om de overgangen in een dier goed te scheren en een goede toplijn te zetten.

In de competitie werd Bettie Altenburg met een pink van familie Hoekstra uit Oudkerk reservekampioen. Een eervolle vermelding was weggelegd voor Sharina Schepens met een pink van familie Ottink uit Drijber.

Nog een bijzondere prijs ging naar de beste debutant. De 12-jarige Lara van de Glind voegde zich tijdens haar debuut bij de top drie van haar rubriek en dus ook gelijk bij de finalisten voor beste toilet.

Na deze keuring volgde het kampioenschap Showmanship. De Gerben Puttensteinbokaal ging naar Rene van de Wind, die een Jotan-pink van zijn ouderlijk bedrijf bij zich had. Volgens Ruby was hij degene die zijn pink het best onder controle had, het meeste oog voor de jury had en bovenal de pink zo voordelig mogelijk showt aan de jury.

Het reservekampioenschap ging naar Cees Albring met een Dempsey-dochter en er was een eervolle vermelding voor Lieke van Beek uit Teteringen met Southland Bradnick Sharon.

In verband met ruimtegebrek in de IJsselhallen en een overvol programma werd op vrijdagmiddag 12 december al een deel van de HHH show afgewerkt, door een dag eerder dan normaal met de competitie van de Young Breeders starten.

Beheer
WP Admin