Premium
Ed Nijpels weet als voorzitter van het Klimaatakkoord als geen ander hoe een breed polderproces gaat. Hij ergert zich aan de houding van sommige onderhandelaars aan tafel van het Landbouwakkoord. – Foto: ANP AlgemeenInterview

Ed Nijpels: ‘Niet opnieuw onderhandelen over doelen in Landbouwakkoord’

Reacties

 1. Ons doel is om ze weg te stemmen. Daar valt niet over te onderhandelen.
  Wat een arrogantie van deze kerel. Het hele stikstofbeleid is bepaald op modellen die niet deugen. Maar deze kerel deugd ook niet; dat is nu wel duidelijk

 2. Sinds nijpels in een tv interview beweerde dat “boeren BEZETTEN de grond ” , neem ik zijn uitspraken maar met een kilo zout .

 3. Voor al diegene die overwegen om VVD te stemmen; lees dit artikel eens. Dit is dus de VVD. Een arrogantie en minachting voor onze sector, echt ongekend! Wij hier in Brabant wisten dit trouwens al een paar jaar.

 4. Het lijkt wel of die man niet weet waar zijn drankje vandaan komt. Met het groeien van de bevolking staat men niet stil hoeveel eten je nodig hebt om alle mondjes te voeden. Boeren moeten halveren en wat te denken van de akkerbouwers die straks niks meer mogen gebruiken om plagen en schimmels uit hun gewas te houden. Ook daar gaat dan de productie flink omlaag. En dat raakt ook de veganisten die zo hoog van de toren blazen. Nu is voedsel al bijna voor de rijken, ik hou mijn hart vast voor de toekomst!!

 5. De natuur is door natuur en milieu organisaties al wel 20 jaar verwaarloost. Dat is het probleem.
  Iets wat je verwaarloost gaat kapot of dood. Zo gaat het ook met de natuur.
  Maar sinds 1990 met de opkomst van die natuur en milieu clubjes , waar er veel te veel van zijn !!!!!! En ook nog met miljoenen gesponsord door de postcode loterij,
  holt de natuur achteruit, wat een rotzooi in de natuur gebieden van die natuurclubjes. Allemaal omgevallen bomen, dood hout hoor je op te ruimen en bomen hoor je bij te werken. Struiken hoor je te snoeien. Al die vieze moerassen enz. En de boeren hebben het allemaal gedaan. Wat een gezeur over de natuur!!!!! Bij ons worden de bomen en struiken elk voorjaar weer groen!!!!! Onderhoud heeft de natuur nodig en mest!!!

 6. ik denk dat edje ook een alcahol probleem heeft net als die andere vvd ers. komt niks nuttigs uit die man. proost edje

 7. Het dedain van deze man is werkelijk schokkend. Het vergelijken van de oprechte zorgen van professionals uit de sector te vergelijken met kinderen die om snoepjes vragen gaat werkelijk alle perken te buiten. Terwijl we ed Nijpels nog nooit op inhoud hebben kunnen betrappen. Waarvoor zitten de sectoren eigenlijk nog aan de gesprekstafel ? Voor het netjes pootjes geven en het aftekenen van de verantwoordelijkheid van de politici ??

 8. Met zo’n intervieuw zou ik bijna gaan denken dat Edje iets te graag iets te veel borreltjes drinkt.

  Een vergelijking maken met zijn kleinkinderen die om een snoepje vragen, hij moet eens met zijn partijgenoot remkes gaan praten of dit soort uitspraken helpen voor het landbouwakkoord.

Beheer
WP Admin