Foto: Bert Jansen VarkensNieuws

Duitse slachterijen liggen dwars voor verhoging slachtzeugenprijs

Duitse zeugenslachters gooiden zich deze week dwars voor eventuele verhoging van de slachtzeugenprijs.

De bandbreedte van meldingen waarop producentenkoepel VEZG zijn prijs samenstelt liep op naar € 1,78 tot € 1,82 per kilo geslacht gewicht. Er hing een prijsstijging van € 0,05 per kilo in de lucht. Waar de slachterijen anders wachten met publicatie tot de Vereinigungspreis gepubliceerd is, maakten ze deze week al vroeg bekend geen cent meer te willen betalen. De vleesverkopen zijn zwak en de voorraden in de vriezer lopen op, zijn daarbij de argumenten die ze aanhalen.

Slachtzeugenprijs op historisch hoog niveau

Daarbij bevindt de slachtzeugenprijs zich op een historisch hoog niveau: de VEZG noteert al vijf weken € 1,78 per kilo. Dat is maar liefst € 0,63 per kilo hoger dan vorig jaar om deze tijd. De grote Duitse slachterijen noteren € 1,68 per kilo en in die noteringen komt dus deze week ook geen verandering.

De prijs blijft stabiel op dit niveau doorlopen, en dat is uniek voor deze doorgaans zwakke periode waarin worstmakerijen doorgaans lagere prijzen bedingen voor hun grondstof. Ook de Nederlandse noteringen zijn en blijven al een aantal weken ongewijzigd.

Beheer
WP Admin