Premium
Nederlandse en Duitse boeren voerden donderdag 14 juli actie bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel tegen het stikstofbeleid van het kabinet. - Foto: ANP/Vincent Jannink AlgemeenCommentaar

‘Dubbele moraal; afspraken met Brussel heilig, met boeren niet’

Reacties

 1. Nou breukink de laatste derogatie moest de rundveesector onder hun mestplafond komen. Dat is geluk voor stikstof en fosfaat.
  Gebiedsgerichte aanpak heeft toch geen ruk te maken met derogatie. Is wel de grootste kul als je dat als minister kunt zeggen.
  Natuur het interesseert ze niks. Ruimte om.te bouwen dat willen ze.

 2. Ik heb medelijden met de Nederlandse burger, die bij invoering van het Green Deal en de Stikstof maatregelen, helaas een gepeperde rekening krijgt van de Supermarkt en de belastingdienst. Hierover maakt de regering en Brussel zich helemaal niet druk. Voor hen geldt alleen dat de biodiversiteit in Nederland en misschien Europa aan de eisen van de Linkse ecologen voldoet. Dat we hiermee de voedselproductie in het klimatologisch meest voor de hand liggende gebieden (kuststreek van het gematigde West Europa) te loor gaat deert de dames en heren niet. Zij zullen zich aan de WTO afspraken moeten houden, waar nog even het contract met Canada bij is gekomen en dus zal de Supermakt er alles aan doen om de arme consument te voorzien van import voesel uit o.a. Canada en Brasilie met RoundUp Ready gewassen geproduceerd.

  1. En als bijproduct van onze geweldige agro productie en consumptiemaatschappij een bak co2 met als gevolg dat de woestijnen harder groeien als de productie .

 3. HOofd redacteur Vulling slaat de plak weer helemaal mis .
  Derogatie krijg je als je aan de KRW voldoet al 5 keer hebben die gekregen dat vertrouwen van Brussel hebben we lelijk misbruik van gemaakt .
  Wie komt hier de afspraken nou niet na ???
  Daar komt nog bij dat je wel ( afspraken kunt maken maar als dat in strijd met de wet is heb je er niks aan .
  De Eu wetgeving gaat altijd voor .
  dus als de Eu de derogatie niet verlengd is het 170 kg en al is de hele tweede kamer het niet met die beslissing eens ( helpt je geen bal )
  Er ligt een envelop met 25 miljard klaar.
  Maak er gebruik van .
  Want het kan veel beroerder uitpakken .
  Waarbij je de medewerking van de boeren en de periferie echt niet nodig hebt .
  En heel goed verdedigbaar is
  p.s dat weet de hoofdredacteur ook

  1. Misschien eens bij je zelf te rade gaan, dit gaat niet over derogatie, overigens derogatie bedrijven voldoen voor het overgrote deel aan de norm, DLD daarin tegen heeft al langer geen derogatie meer en hebben een veel groter probleem.
   Die envelop van 25 miljard, dream on, is er nog niet eens, moeten ze nog lenen waarschijnlijk, en als die er al was, ligt op het pluche en zitten ze met de dikke r….t er boven op, is echt hun bedoeling niet om daar zoveel van naar de NL landbouw te laten vloeien, 1e opkoopregeling ging begin november 2020, ja 2020, open, resultaat nog 0,0. OOOOHHHH wat een haast.
   Dusssss……

Beheer
WP Admin