Foto: Henk Riswick RundveeNieuws

Drie dochtergroepen op HHH-show

Bezoekers van de Holland Holstein (HHH)-show in Zwolle zien op zaterdag 9 december drie dochtergroepen in de ring.

CRV zendt een dochtergroep van Delta Saxobeat (Epic x Bolton) in. De stier kreeg dit jaar april zijn eerste fokwaarde en hield in de augustusdraai zijn niveau vast. Saxobeat is een mooie mix van een Europese koefamilie en Amerikaanse vaders in zijn afstamming. Hij combineert een hoge productieaanleg (1.364 kilo melk) met een sterk exterieur (112 totaal). Ondertussen heeft Saxobeat 230 dochters in zijn index.

Semex laat net als vorig jaar een groep van Doorman (Bookem x Shottle) zien. In Noord-Amerika heeft Doorman veel naam gemaakt door showsuccessen van zijn dochters en torenhoge exterieurfokwaarden. Tijdens de indexdraai van augustus maakte Doorman indruk in de NVI-lijst door met een reuzensprong op plek 3 te belanden.

Vorig jaar toonde WWS de dochtergroep van Mc Cutchen. Dit jaar volgt zijn zoon Kingboy. - Foto: Henk Riswick

Vorig jaar toonde WWS de dochtergroep van Mc Cutchen. Dit jaar volgt zijn zoon Kingboy. – Foto: Henk Riswick

WWS toont dit jaar een dochtergroep van Kingboy. Hij is een zoon van Mc Cutchen en van deze stier liet WWS vorig jaar al een groep zien.

Kingboy staat in de Verenigde Staten hoog genoteerd in de top 100 TPI, waar hij tot een zeer select gezelschap hoort met meer dan 3,00 totaalexterieur (PTAT). De vererving van Kingboy kenmerkt zich door goede scores op alle gebieden, met een extra voor exterieur.

De HHH-show wordt gehouden op 8 en 9 december in de IJsselhallen in Zwolle

Beheer
WP Admin