Premium
Foto: Hans Prinsen RundveeNieuws

Dossier beweiden en bemesten sleept zich maar voort

Reacties

 1. Als die rechters nu eens gewoon de vergunningen met de bij behorende emissies dan kunnen ze zo zien/uitrekenen dat beweiding er bij in zit, moeilijker is het niet, wat bemesten betreft zijn er sinds 1995 al zo veel emissie beperkende maatregelen genomen (onderwijl steeds strenger), dat de emissie aanzienlijk lager ligt dan 25 jaar geleden, met afnemende veestapel.
  Er is gewoon weer een probleem bij gecreeerd.

 2. Zou het ook niet zo moeten zijn dat we een vergunning nodig hebben om auto te rijden of te vliegen met vliegtuig of varen met boot enz. Wat die vervuilen ook en stoten stikstof uit . Kan er nog makkelijk bij er zijn al zoveel wetjes en regels . Het maak niet uit ze bedenken wel iets maar probleem is dat ze het zelf niet meer weten en snappen . Maar ze zijn allemaal de redder van natuur en milieu en hebben dus een goed geweten . Maar het trieste is dat de boeren , burgers en bedrijven met de problemen zitten en voor enkele hun bestaan van zulke prul regels af kan hangen . En ergste is dat de al machtige overheid in Nederland er niet meer is voor de inwoners van ons land . Maar meer er is om hun eigen organisaties de burgers in toom te laten houden door strik de regels uit te voeren en iemand die niet in straatje past als fraudeur of net wat in te delen . En in de regering zitten mensen die je dit niet kwalijk kunt nemen . Want zij leiden aan geheugen verlies en kunnen bepaalde zaken die hun niet meer passen ook niet meer herinneren . Ze hebben het goed met ons voor en ondanks hun ziekte offeren ze zich op om ons land te regeren . We worden niet voor de gek gehouden want ze liegen niet maar weten het gewoon niet meer . Als het ze uitkomt hebben ze wel even een helder moment en ze komen er wel op terug als ze het niet vergeten .

  1. Waarom zouden wij als burger een vergunning nodig hebben om auto te rijden of te vliegen met vliegtuig of varen met boot Schiphol dient een vergunning te hebben en een auto en een boot dienen aan aan een gebruiksvoorwaarden te voldoen. In plaats van afbrekende kritiek zou jij misschien eens kunnen overwegen om mee te denken aan een voor iedere Nederlander aanvaarbare oplossing

 3. In een keer goed :
  Maar iedereen heeft boter op zijn hoofd net als bij de fosfaat .
  Allemaal korte termijn denken.
  En als dat tot problemen lijdt: de overheid of het nou gaat over stikstof / fosfaat / toeslagen / asielzoekers/ woningen .ect ect .
  Maar de overheid is de buurman

 4. Hier is weer een voorbeeld van wetgeving die alle instanties is gepasserd en waarbij de politiek het toch anders had bedoeld, zo ik het lees. Weer een voorbeld van niet goed oplettende Tweede en Eerst Kamerleden. Of mag ik zeggen dat de Tweede Kamer wet heeft bedacht op politieke wensen van het moment en de Eerste Kamer hiermee heeft ingestemd omdat die zich niet meer als Hoeder van de Wet en regelgeving opstelt maar als extra Tweede Kamertje gaat gedragen en dus politiek bedrijft en zijn grondwettelijk taak -Controle van Parlement- verzaakt. Wie zitten met de ellende van deze koerswijziging? De boeren en burgers zijn weer eens klos en de rechter kan helaas niet anders dan uitspraken doen volgens de niet gewenste wet.

  1. Ik ben het volkomen eens met jou dat de politiek het toch anders had bedoeld, maar als je BBB kiest kun je niet anders verwachten.
   We hebben in Nederland de Trias Politica, hetgeen inhoudt de Wetgevende macht (1e en 2e kamer)
   de Uitvoerende macht (controlerende instanties FIOD NVWA IOD enz.) en de Rechtelijke macht.
   Als de rechter oordeelt naar aanleiding van een rapport van de uitvoerende macht dat de wet overtreden is, waarom wordt de steen dan geworpen naar uitvoerende macht en niet naar de falende politiek.
   Ik kan je het antwoord wel geven maar je mag het toch zelf uitpluizen.

Beheer
WP Admin