Foto: ANP AlgemeenAchtergrond

Dollar stijgt in eerste week van 2020

De koers van de Amerikaanse dollar is in een onrustige week flink gestegen.

Woensdag kwam de koers uit op net iets meer dan $ 1,11 per euro volgens de ECB-notering en dat is meer dan een cent minder dan eind december. De koers bleef donderdag vrijwel gelijk. Begin deze week moest de Amerikaanse munt nog een een veer laten door de oplopende spanning tussen de VS en Iran. Maar inmiddels lijkt dat effect mee te vallen. De dreiging van een groot militair conflict lijkt afgenomen.

Banenrapport uit Amerika

De financiële markten zijn in afwachting van een definitief handelsakkoord tussen de VS en China. Dat gaat naar verwachting begin volgende week ondertekend worden. Een andere belangrijke factor is het banenrapport over de arbeidsmarkt in de VS. Dat kan aanwijzingen opleveren voor de rentepolitiek van de Federal Reserve, het Amerikaanse systeem van centrale banken.

De algemene verwachting is dat de koers van de dollar later dit jaar iets lager wordt ten opzichte van de euro. De ramingen voor eind dit jaar liggen bij meerdere banken rond de $ 1,15 tot $ 1,16 per euro. Voor de langere termijn worden koersen van $ 1,20 genoemd, maar de onzekerheden zijn dan ook groot.

Een overzicht van de actuele wisselkoersen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin