Foto: Canva RundveeNieuws

DOC troeft RFC af in melkprijs

De basismelkprijs die Boerderij berekent voor DOC Kaas komt uit op € 61,25 per 100 kilo. DOC Kaas publiceert een eigen basismelkprijs van € 62,15 per 100 kilo in augustus voor haar leden. Daarmee ligt de DOC-basisprijs boven het niveau van FrieslandCampina en Arla.

Van deze basismelkprijs wordt € 2 ingehouden voor coöperatieve inhoudingen. En in de toeslagen kunnen de melkleveranciers nog € 4,40 aan toeslagen ontvangen, onder meer uit kwantum-, duurzaamheids-, weidegang- en VLOG-toeslag.

FrieslandCampina publiceerde vorige week de garantiemelkprijs voor augustus en hield deze onveranderd op ten opzichte van de juli-melkprijs. Arla staat met een melkprijs van € 59,98 per 100 kilo melk onder de melkprijs van DOC.

De voorgaande twee maanden verhoogde de zuivelverwerker uit het Drentse Hoogeveen de melkprijs ook al; met € 4,30 in zowel juni als juli.

De Boerderij-melkprijs staat deze maand € 23,79 hoger dan een jaar geleden in dezelfde maand. De Boerderij-melkprijs is exclusief btw, geldend bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo melk. De bijdrage van 5 cent aan ZuivelNL is in mindering gebracht.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief zuivelmarkt en ontvang maandelijks gratis artikelen die normaal alleen te lezen zijn voor abonnees.

Reacties

Beheer
WP Admin