Deutz-Fahr biedt zijn 6-serie aan met een MaxiVision-cabine die in drie comfortvarianten verkrijgbaar is: de basis MaxiVision, de MaxiVision Plus en de MaxiVision Pro. - Foto's: Deutz-Fahr MechanisatieNieuws

Deutz-Fahr 6-serie met MaxiVision-cabines in drie comfortvarianten

Deutz-Fahr levert zijn 6-serie met een MaxiVision-cabine in drie comfortvarianten. De 6-trekkers krijgen zodoende nieuwe typenummers.

De Deutz-Fahr 6-serie bestaat uit acht trekkermodellen in de vermogensklasse van 160 tot 230 pk. Daarvan zijn er twee leverbaar in viercilindermotoren. De andere vier modellen zijn verkrijgbaar met zescilindermotoren. Deutz-Fahr introduceerde vorig jaar al nieuwe type-aanduidingen met de komst van de TTV-modellen met nieuwe transmissie.

De typenummers luiden: 610.4, 6170.4, 6160, 6170, 6180, 6190, 6210 en 6230. De nieuwe modellen worden geproduceerd in Lauingen, Duitsland. Alle modellen kun je uitrusten met een klassieke Powershift-transmissie of volautomatische RCshift-versie. Je kunt kiezen uit drie MaxiVision-cabinevarianten: de basis MaxiVision, de MaxiVision Plus en de MaxiVision Pro.

Basis MaxiVision-cabine

De basis MaxiVision-cabine is uitgerust met twee of vier mechanische hydrauliekventielen achter. Deze is verkrijgbaar in combinatie met een Powershift- of RCschift-transmissie voor de eenvoudigste werkomgeving.

MaxiVision Plus-cabine

De MaxiVision Plus-cabine beschikt over een nieuw ontwikkelde configuratie met twee mechanische en twee elektrohydraulische hydrauliekventielen achter. Deze uitvoering zorgt volgens de fabrikant voor een goede balans tussen comfort en eenvoud. Ook deze uitvoering is verkrijgbaar met een Powershift- of volautomatische RCshift-transmissies.

Tekst gaat verder onder de foto

De MaxiVision Pro is de meest luxe cabine. De chauffeur beschikt daarin over volledig elektrische hydrauliekventielen en de optionele 12 inch i-Monitor op de MaxCom-armleuning. Daarmee zijn extra functies als Isobus en stuurgeleiding mogelijk.
De MaxiVision Pro is de meest luxe cabine. De chauffeur beschikt daarin over volledig elektrische hydrauliekventielen en de optionele 12 inch i-Monitor op de MaxCom-armleuning. Daarmee zijn extra functies als Isobus en stuurgeleiding mogelijk.

MaxiVision Pro-cabine

Met de MaxiVision Pro beschik je over volledig elektrische hydrauliekventielen en de optionele 12 inch i-Monitor op de MaxCom-armleuning. Daarmee zijn extra functies als Isobus en stuurgeleiding mogelijk. MaxiVision Pro is alleen beschikbaar met RCshift-transmissies.

Grotere achteruitkijkspiegels

Alle MaxiVision-cabines zijn uit te rusten met de nieuwe en grotere achterspiegels. Ook leverbaar zijn een te openen voorruit, meerdere smartphone- en tablethouders, een uitneembare koelbox en een nieuw geluidssysteem.

Optie Automatic Power Shift-functie

Geheel nieuw is de optionele functie APS (Automatic Power Shift) bij de Powershift-transmissies. Met APS helpt het transmissie-management de bestuurder bij het automatisch schakelen van de Powershift-versnellingen binnen de schakelgroep. “Denk daarbij aan ploeg- of trekwerkzaamheden in het veld. Je kunt de transmissie dan toch in de zes powershiftversnellingen heen en weer laten schakelen naar behoefte van trekkracht. Dat is dus een kleine aanpassing met veel gemak”, aldus Johan Dijkstra, marketingmanager van SDF Benelux.

Tekst gaat verder onder de foto

De viercilinder-trekkermodellen van Deutz-Fahr zijn nu ook te bestellen in de zwarte kleur Black Warrior.
De viercilinder-trekkermodellen van Deutz-Fahr zijn nu ook te bestellen in de zwarte kleur Black Warrior.

Viercilindermodellen ook in Black Warrior-kleur

Voor het eerst zijn de viercilindermodellen verkrijgbaar in de kleur Black Warrior, met maximaal 23 ledlampen. Dankzij de zogenoemde Coming Home-functie kan de bestuurder de parkeerplaats van de nieuwe 6-serie na een lange werkdag veilig verlaten.

De Deutz-Fahr 6-serie met MaxiVision-cabines in drie comfortvarianten is vanaf heden verkrijgbaar. De vanafprijs bedraagt € 145.770.

Meer weten over Deutz-Fahr-trekkers? Download deze onafhankelijke trekkertests

Beheer
WP Admin